![]() |
Karidesli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karidesli PilavMalzeme: 200 gr ![]() 1 su bardağı pilavlık pirinç 1 fincan tereyağ 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 baş soğan 2 adet domates 2 adet yeşil biber (acı olmayan) 1 çay kaşığı toz şeker Tuz Karabiber Yapılışı: Haşlanmış ve ayıklanmış karidesleri (bakınız Karides-Genel Hazırlanış) büyüklüklerine göre iki veya üç parçaya bölün ![]() ![]() ![]() Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca sivri biberleri ve bilahare iri doğranmış domatesleri ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Üstünü örtecek kadar su döküp önce kuvvetli, sonra hafif ateşte pirinç suyunu çekene kadar , yaklaşık 10 ila 15 dakika pişirin ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|