Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ali, bulgurlu, paşa, pilavı

Bulgurlu Ali Paşa Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Ali Paşa Pilavı



Bulgurlu Ali Paşa Pilavı Tarifi - Bulgurlu Ali Paşa Pilavı Yapılışı - Bulgurlu Ali Paşa Pilavı Nasıl Yapılır - Bulgurlu Ali Paşa Pilavı Malzemeleri




2 su bardağı pirinç

1 adet Knorr Tavuk Suyu

3 yemek kaşığı Sana margarin

3 su bardağı (600 ml) su

1 su bardağı bezelye (haşlanmış)

1 adet havuç (haşlanmış, küp küp doğranmış)

1 adet kuru soğan (doğranmış)

½ çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni

½ demet dereotu

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Çekilmiş karabiber


Tencerede Sana margarin kızdırıp içine doğranmış kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Daha sonra renk alan soğanların içine yıkanmış bulguru ekleyip kavurmaya devam edin En son olarak içine Knorr Tavuk Suyu'nu, haşlanmış havuç ve bezelyeyi, Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi, kıyılmış dereotunu, kırmızı pul biberi, suyu ve çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısın Bulgurlar göz göz olana kadar hiç karıştırmadan tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin

Pilavı 10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.