Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böğürtlenli, muzlu, pilav

Böğürtlenli Muzlu Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Muzlu Pilav



Böğürtlenli Muzlu Pilav Tarifi - Böğürtlenli Muzlu Pilav Yapılışı


MALZEMELER

Süt 800 ml

Kahverengi şeker 60 gr

Sap anason 11 adet

Amerikan pirinci 400 gr

Muz suyu 400 ml

Muz 3 adet

Dondurulmuş dağ çayı çözülmüş 300 gr

Dondurulmuş ahududu çözülmüş 300 gr

Sofra şekeri 100 ml

Tarçın

Nane yaprakları (süslemek için)



SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :


Protein 7 gr

Yağ 4 gr

Karbonhidrat 72 gr

= 1510 Kj

360 kcal


HAZIRLANIŞI

Süt şeker ve 1 sap anasonu kaynatın ve pirince karıştırın Orta ısıda zaman zaman karıştırarak şişene kadar bekleyin Muz suyunu ilave edin ve tüm sıvı emilene kadar pişirin Sap anasonu çıkarın Muzları soyun ve ince şekilde dilimleyin Meyvayı sofra şekerine bulayın ve tarçın ilave edin Pirinci soğuk suyla durulanmış kalıplara dökün ve tabaklara boşaltın Pirincin etrafına meyva dizin ve kalan sap anasonları ve nane yapraklarını garnitür olarak ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.