![]() |
Kusursuz Bir Pilav İçin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kusursuz Bir Pilav İçinpilav yapmanın püf noktaları - pilav yapımı ![]() Mutfak ile ilgilenmeye başlayanların veya yalnız yaşayanların en aşina olduğu yemek çeşitlerinden biridir pilav ![]() ![]() ![]() Şöyle bir kişisel pilav yapma deneyimlerinizi gözden geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Artık bahaneleri bırakıp marifetinizi ortaya koyma zamanı geldi ![]() ![]() ![]() Pilava lezzet katmak için önce tereyağı ile hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavın pişip pişmediğini anlamak için çatala kaşığa güvenmeyin; tadına bakın ![]() ![]() ![]() ![]() Pilavı karıştırmanın pirinçteki nişastayı açığa çıkardığını ve nişastanın da tanelerin birbirine yapışmasına neden olacağını aklınızdan çıkarmayın ![]() Diyelim ki pilavınız pişti ama pirinçler çok yumuşamış yani lapalaşmış ![]() ![]() ![]() Pilavı ısıtmak da ayrı bir maharet gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|