![]() |
Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nohutlu Ve Kuzu Etli Safran Pilavısafran pilavı nasıl yapılır - pilav tarifleri - etli pilav tarifi ![]() Malzemeler: * 750 g kuzu eti (kusbasi dogranmis ve haslanmis) * 1 adet kirmizi dolmalik biber (tohumlari temizlenmis, julyen dogranmis) * 1 adet arnavut biberi (tohumlari temizlenip ince dogranmis) * 1 s ![]() ![]() * 1 avuc maydanoz (ince kiyilmis) * 1 s ![]() ![]() * 1 adet kuru sogan (ince dogranmis) * 1/2 c ![]() ![]() * 1/2 c ![]() ![]() * 3 y ![]() ![]() * Biraz kaynar su (pilavi pisirmek icin) * Biraz tuz ve karabiber Yapilisi: 1 ![]() Teflon bir tencerede 1 y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Bir y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Etleri ve pilavi bir tencerede karistirin, servis yapmadan once ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve yaninda cacik ile birlikte servis yapin ![]() Pilava eklediginiz su pirincin cinsine gore degisir ![]() ![]() ~ 6 - 8 kisilik |
![]() |
![]() |
|