Cevizli Peynirli Cannelloni |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Peynirli CannelloniCevizli Peynirli Cannelloni Tarifi - Cevizli Peynirli Cannelloni Yapılışı Malzemeler: 16 adet Cannelloni (Peynirli makarna) 500 g ıspanak ya da pazı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 kıyılmış yeşil soğan, 3 yemek kaşığı krema, 1 kahve fincanı dövülmüş iç ceviz, 2 çırpılmış yumurta, 2 yemek kaşığı peynir rendesi, tuz, toz hintcevizi, karabiber Sos: 15 yemek kaşığı tereyağı, 15 yemek kaşığı un, 1 - 2 fincan süt, 2 yumurta şarısı, 1 fincan peynir rendesi, 2 yemek kaşığı sıvı tereyağı (eritilmiş) Tarifi: Cannelloni:(Peynirli Makarna) Cannellonileri kaynar tuzlu suda haşlayın (bak paketin üstündeki tarif) ve süzülmeye bırakın Pazıları 1 dakika haşlayın, elle sıkın ve kıyın Tereyağını eritin, soğanları öldürün, kremayı dökün, pazı ilave edin ve hepsini 5 dakika daha pişirin Cevizleri teflon tavada kızartın ve pazıya ilave edin, yumurta, peynir, tuz, karabiber ve toz hintcevizi katın Cannellonileri doldurun ve yan yana, yağlanmış bir kaba dizin Sos: Tereyağı ve unu devamlı karıştırarak ısıtın Süt ilave edin ve 10 dakika pişirin Sosu ocaktan alın, yumurta sarılarını ve peynirin yarısını karıştırın Sosu Cannelloni'lerin üstüne dökün, eritilmiş tereyağı gezdirin, kalan peyniri serpiştirin Cannelloni'leri 220 derecede (gazlı fırın 4) yaklaşık 15 dakika pişirin, hemen servis yapın |
|