06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Kaz Etli Bulgur Pilavı
GÜVEÇTE KAZ ETİ (BULGUR PİLAVLI)
Servis (Kaç Kişilik): 2
Malzeme Listesi:
1250 gram kaz göğüs eti,
1 baş küçük kuru soğan,
¾ su bardağı pirinç,
1,5 su bardağı et suyu,
75 gram tereyağı,
yarım yemek kaşığı domates salçası,
yarım ayva,
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Kazın göğüs etini alarak 1 5 su bardağı tuzlu suda 10 dakika süreyle kaynatarak liflerine ayırın, etin suyunu süzerek ayrı bir kaba alın Ayrı bir tencerede kendi yağıyla 8-10 dakika kavurun Bu arada pirinç bol suda yıkanarak süzülür, 1,5 su bardağı et suyu başka bir geniş ve sığ tencereye konulur ,pirinç ve tuz eklenerek karıştırılır Tencerenin ağzı kapalı olarak et suyunu çekinceye dek 15 -20 dakika süreyle pişirilir 50 gram tereyağı küçük parçalar şeklinde pilava eklenir, tahta kaşıkla karıştırılarak kapağı kapalı şekilde 5 dakika dinlenmeye bırakılır Bu arada ayvanın kabuğu soyularak küp şeklinde doğranır toprak güveçte pilav, et ve ayva karıştırılır İyice ısıtılmış (170 derece) fırında 15-20 dakika pişirilir Aynı şekilde kuru soğanda küp şeklinde kıyılır,arta kalan tereyağı ayrı bir tavada eritilerek kızdırılır ve soğanlar kavrulur,salça ilave edilerek ezmek suretiyle karıştırılır Pilav yemek tabaklarına konularak , salçalı sos eklenir ve sıcak bir şekilde servise sunulur
Güveçte kaz, yaban kazı ile, arpacık soğanı,patates,havuç,sarımsak,kekik,kimyon ve sirke ile daha değişik bir lezzette de yapılmaktadır
|
|
|