![]() |
Tavuk Ciğerli Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Ciğerli PilavTavuk Ciğerli Pilav Nasıl Yapılır - Tavuk Ciğerli Pilav Hakkında - Tavuk Ciğerli Pilav Tarifi ![]() Malzemeler : Tavuk Ciğerli Pilav Tarifi : Bu tarif kişi sayısını ve kişi sayısının tavuk ciğerli pilavı açlık ve tokluk yeme derecesine göre miktarını değiştirir ![]() ![]() 400 gram baldo pilavlık pirinç yarım su bardağı tel şehriye veya arpa şehriye 400 gram tavuk ciğeri 150 gram margarin ben ciğerlide olsa etlide olsa pilava yine bulyon koyuyorum ![]() ![]() 1 adet tavuk bulyon tuz sıcak su Tavuk Ciğerli Pilav Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır : Önce tavuk ciğerlerini ödleri var mı diye kontrol edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not : Ciğerleri yıkayıp kanlarını ayıkladıktan sonra kavurursanız ciğerden kötü kan kokusu ve demir tadı geliyor ![]() ![]() Sonra sıcak suya 400 gram pirincimizi koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra pilav yapacağımız tencereye margarini koyup tel şehriye veya arpa şehriyeyi atıp kavuralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not : pirinç pilavı nı yaptıktan sonra ciğerleri yağda kavurup servis tabağında pilavın üzerinde de servis edebilirsiniz ![]() içinizde pilava ne kadar su konur diye soranlarınız olur bire bir ölçek derler ama bu tarif genel de pek tutmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Sizlere şöyle bir su oranı vermek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk ciğerli pirinç pilavı tarifimiz bu kadardır ![]() ![]() Melodi Akçay |
![]() |
![]() |
|