Fransız Usulü Etli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Usulü Etli Pilavetli pilav nasıl yapılır - etli pilav tarifi - sebzeli pilav nasıl yapılırMalzemeler: 1-1,5 kg kuzu ön kol ya da but eti (kuşbaşı formunda doğranmış olmalı) 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı zeytinyağı + 30 gr tereyağı 1 adet orta boy kuru soğan (8-10 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz) 1 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy havuç 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz, karabiber 4 çay kaşığı tatlı hardal 3 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk bulyon atabilirsiniz) Varsa 1-2 adet büyük boy narın taneleri Tarifi: Kuşbaşı etin üzerine un serpip karıştırın ![]() Zeytinyağı ve tereyağını orta boy bir çelik tencerede ve orta ısılı ateşte kızdırın Unlu eti tencereye koyup tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar kızartın Eti el kevgiriyle süzerek tencereden alın![]() Yemeklik incecik doğradığınız soğanı ya da arpacık soğanlan ve pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlediğiniz sarımsakları aynı tencereye aktarıp orta ısılı ateşte 2-3 dakika kadar kavurun ![]() Rendelenmiş havucu rendelenmiş kerevizi ekleyip 2 dakika daha kavurun, tuz, karabiber ve hardalı da ilave edin ![]() Et ya da tavuk suyunu katıp önceden kavurduğunuz eti de ekleyin Arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin![]() Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatarak eti kısık ateşte en az 1 saat kadar pişirin ![]() İyice yumuşayıp suyunu çeken etin üzerine nar tanelerini serpiştirin Sade pilav ya da haşlanmış basmati pirinciyle birlikte servise sunun![]() Not: Bu yemeği kulplan fırına dayanıklı çelik bir tencerede, su ve şarabı ekledikten sonra üzerini alüminyum folyoyla kapatarak da pişirebilirsiniz 180 dereceye ayariadığınız fırında en az 2 saat pişirdiğiniz etin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz![]() alıntı |
|
|
|