Tavuklu Duvaklı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Duvaklı PilavTavuklu Duvaklı Pilav Tarifi - Tavuklu Duvaklı Pilav Yapılışı - Tavuklu Duvaklı Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Duvaklı Pilav Malzemeler : 2 Yufka 1 Tavuk Gögsü 3 Su B Pirinç1 Kuru Soğan 2 Çorba K Dolmalık Fıstık2 Çorba K Kuş ÜzümüSıvıyağ Tuz,Tavuk Suyu Hazırlanışı : Kullanacağımız kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabında dinlendiriyoruz Tavuk göğsünü haşlayıp tiftikliyoruz Yıkanmış pirinci sıvıyağ ve doğranmış soğan ile kavuruyoruz Kuş üzümü ve dolmalık fıstığı ekliyoruz İyice kavurduktan sonra tavuk suyu ve normal suyu ekliyoruz Tuzunu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Piştikten sonra tiftiklenmiş tavuğu pilava katıp karıştırıyoruz Yağlanmış kalıba 2 yufkayı yerleştiriyoruz Pilavı içine koyup kenarlarda kalan yufkaları ortaya doğru kapatıyoruz![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
|
|
|
|