![]() |
Enginarlı Domatesli Erişte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Domatesli ErişteErişte Tarifi - Erişte Nasıl Pişirilir - Enginarlı Domatesli Erişte Yapılışı Malzemeler 250 g erişte 750 g domates (kabukları soyulup, doğranmış, akan suları ve çekirdekleri saklanmış) 1 soğan (doğranmış) 1 havuç (kazınıp, boylamasına 4'e kesildikten sonra, 0,5 cm kalınlığında doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 1/2 tatlı kaşığı tuz 3 küçük enginar göbeği (1 limonun suyuyla ovulmuş) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/4 tatlı kaşığı biberiye 1 çorba kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi) 4 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi Tarifi Bir tencereyi orta ateşe oturtup, domatesler, havuçlar ve soğanları koyarak, tuzun 1/4 tatlı kaşığını ve karabiberi serpin ![]() ![]() Enginar göbeklerini 3 mm eninde parçalar halinde kesip, tencereye ekleyin ![]() ![]() ![]() Bu arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın ![]() ![]() Her iki tencereyi de ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, öbür tenceredeki sosun üstüne boşaltın ve iyice karıştırın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|