Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, pilavı, yarma

Etli Yarma Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Yarma Pilavı



Etli yarma pilavı Tarifi - Etli yarma pilavı Yapılışı


malzeme:


2 su bardağı yarma (aşurelik buğday)

7-8 çorba kaşığı kavurma eti

1 baş soğan

3 su bardağı su

Tuz, karabiber

Üzeri için:

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kırmızı pulbiber


Yapılışı:


Yarmayı, bir gece önceden suyla dolu bir kasede yumuşatın Ertesi gün süzüp geniş bir tencereye alın Üzerine 3-4 parmak çıkacak şekilde su ekleyip haşlayın Yaklaşık 35 dakika sonra ateşten alıp süzün ve bir yerde bekletin

Bir tencerede kavurma et ve kıyılmış soğanı 5-6 dakika kavurun Üzerine 3 bardak su, haşlanmış yarma, tuz ve karabiber ilave edip orta ateşte pişirin

Pilav suyunu çekince kısık ateşe alın ve yaklaşık 10 dakika daha pişirin Ocaktan alıp tereyağında kavrulmuş kırmızıbiberli sosu üzerinde gezdirin

Pilavı 15-20 dakika dinlendirin Tahta kaşıkla yarmaların ezilmemesine dikkat ederek karıştırın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.