![]() |
Etli Yarma Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Yarma PilavıEtli yarma pilavı Tarifi - Etli yarma pilavı Yapılışı malzeme: 2 su bardağı yarma (aşurelik buğday) 7-8 çorba kaşığı kavurma eti 1 baş soğan 3 su bardağı su Tuz, karabiber Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber Yapılışı: Yarmayı, bir gece önceden suyla dolu bir kasede yumuşatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede kavurma et ve kıyılmış soğanı 5-6 dakika kavurun ![]() ![]() Pilav suyunu çekince kısık ateşe alın ve yaklaşık 10 dakika daha pişirin ![]() ![]() Pilavı 15-20 dakika dinlendirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|