Jambonlu Spagetti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jambonlu SpagettiJambonlu Spagetti Tarifi - Jambonlu Spagetti Yapılışı - Jambonlu Spagetti Nasıl Yapılır - Jambonlu Spagetti Malzemeleri ![]() İçindekiler: 1 paket spagetti 1 paket Banvit Piliç Jambon (jülyen kesilmiş) 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) 3 diş sarmısak (dövülmüş) 180 ml piliç suyu 200 gr yağsız krem peynir 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Eski kaşar peyniri (arzu edilen miktarda, zar gibi ince dilimlenmiş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağını ısıtıp, jambonu katın Orta ateşte ve karıştırarak 2-3 dak soteleyin![]() Karıştırmaya devam ederek soğan, sarmısak ve piliç suyunu ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın ve 5 dak daha pişirin![]() Krem peyniri çatalla ezerek, sosu yavaş yavaş akıtıp, yedirin Maydanoz, tuz ve karabiber serpip, karıştırın![]() Kaynar, tuzlu bol suda makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda haşlayıp, süzün Üzerine hazırladığınız sosu gezdirip, iyice karıştırın ve arzu ettiğiniz sıcaklığa gelinceye kadar ısıtın![]() Üzerine peynir dilimleri serpip, servis yapın
|
|
|
|