Tel Kadayıflı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tel Kadayıflı PilavTel Kadayıflı Pilav Tarifi - Tel Kadayıflı Pilav Nasıl Yapılır - Tel Kadayıflı Pilav Malzemeleri Malzemeler * 100 gram tel kadayıfı * 1/2 su bardağı pirinç * 1 su bardağı kaynar su * 3 yemek kaşığı tereyağ * 1 adet havuç * 1 yemek kaşığı kuş üzümü * 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık * 1/2 çay kaşığı tarçın * tuz Hazırlanışı 1 Havuçlar küp küp doğranır![]() 2 Pirinç sıcak ve tuzlu suda yarım saat kadar ıslatılır![]() 3 Tereyağının tamamı pilav tenceresinde eritilir![]() 4 Tel kadayıfı bir tabağa alınır![]() 5 Eritilen tereyağından 2 yemek kaşığı alınarak kadayıfların üzerine dökülür![]() 6 Kalan yağda pirinç, dolmalık fıstık ve havuçlar kavrulur![]() 7 1 su bardağı kaynar su tencereye konulur![]() 8 Hemen kuş üzümü, tarçın ve tuz eklenip kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir![]() 9 Bu arada kadayıflar tereyağı ve çok az tuz ile iyice ovulur![]() 10 Tel kadayıflarından kalıbın üstünü kapatacak kadarı ayrılır![]() 11 Bir kek kalıbı yağlanır![]() 12 Kalıbın tabanı ve kenarları kalan tel kadayıfıyla kaplanır![]() 13 Bu arada pişen pilavı ılıklaşınca kadayıfla kaplanan kalıba alınır![]() 14 Pilav iyice sıkıştırıldıktan sonra üzeri ayrılan tel kadayıfı ile kapatılır![]() 15 Soğuk fırına konulup 200 derecede üzeri kızarana kadar tutulur![]() 16 Tabağına ters çevrilerek çıkarıldıktan sonra servis yapılır![]() |
|
|
|