Mısırlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısırlı PilavMısırlı Pilav tarifi - Mısırlı Pilavın yapılışı - Pilav tarifi Malzemeler 1 su bardağı pilavlık pirinç (Baldo tercih etmenizi öneririm) 2 yemek kaşığı mısır özü yağı 1 5 su bardağı su1 su bardağı haşlanmış mısır Taze çekilmiş karabiber, tuz Yapılışı Bir su bardağı pirinci teflon tavada mısır özü yağıyla çok az kavurun Sonra 1 5 su bardağı sıcak suyu ilave edin, tuzunu koyun Biraz karıştırıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatın Pirinç kendini çekmesine yakın mısırı ilave edin ve karıştırın 5 dakika sonra ocağın altını kapatın Sıcak servis yapın ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın
|
|
|
|