Kremalı Cevizli Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Cevizli MakarnaKremalı Cevizli Makarna Tarifi - Kremalı Cevizli Makarna Nasıl Yapılır - Kremalı Cevizli Makarna Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Paket Makarna 1 Kutu Krema 1,5 Su Bardağı Ceviz 1 Adet Et Bulyon 1 Çay Kaşığı Fesleğen (Kuru) 1 Çay Kaşığı Kekik Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ 8 Yaprak Nane 3 Yemek Kaşığı Parmesan Peyniri Kremalı Cevizli Makarna Nasıl Yapılır? 1 Cevizleri rondodan (çok fazla ezmeden) geçirin Daha irice olmalarını istiyorsanız havanda da dövebilirsiniz![]() 2 Makarnaları üzerlerini geçecek kadar kaynar suyun içerisine atın![]() 3 Makarnaların yapışmalarını engellemek için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin![]() 4 Tencereye tuz ekleyin ve ara sıra karıştırarak 12- 13 dakika pişirin![]() 5 Makarnaların piştiğinden emin olduktan sonra (fazla lapa olmasınlar) süzgeçle süzün, soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın![]() 6 Makarnaları pişirdiğiniz boşalan tencereye kalane yağı ve et bulyon atın![]() 7 Et bulyon ezerek 1-2 dakika pişirin![]() 8 Ardında tencereye kremayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin![]() 9 Bu karışımın içerisine baharatları katın iyice karıştırdıktan sonra cevizleri ekleyin![]() 10 Cevizler eklenip bir kez karıştırıldıktan sonra makarnalar eklenir ve iyice karıştırın![]() 11 Tabaklara servis edilen makarnayı dilenirse nane ve parmesan peyniri ile süsleyerek servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|