Ramazan Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan PilavıPilav Tarifi - Etli Pilav - Erişteli Pilav - Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır MALZEMELER: Yarım kg dana kuşbaşı1 adet kuru soğan 1 su bardağı erişte 1 su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI: Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir ![]() Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur![]() Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur ![]() Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir Tencerenin kapağı kapatılır![]() Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir ![]() Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir ![]() Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır ![]() Servise sunulur ![]() Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir Sahurda tüketilmesi tavsiye edilir![]() alıntı |
|
|
|