![]() |
Ramazan Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan PilavıPilav Tarifi - Etli Pilav - Erişteli Pilav - Ramazan Pilavı Nasıl Yapılır MALZEMELER: Yarım kg ![]() 1 adet kuru soğan 1 su bardağı erişte 1 su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 tatlı kaşığı tuz YAPILIŞI: Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır ![]() Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir ![]() Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur ![]() ![]() Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur ![]() Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir ![]() ![]() Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir ![]() Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir ![]() Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır ![]() Servise sunulur ![]() Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|