Etli Havuçlu Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Havuçlu PilavEtli Havuçlu Pilav nasıl yapılır - pilav tarifleri ![]() MALZEMELER: * 2 su bardağı baldo pirinç * 3 su bardağı su * 2 tane havuç (tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın) * 250 gr küçük kuşbaşı doğranmış et * 1 tane soğan (çok ince doğrayın) * 1 yemek kaşığı biber salçası * tuz, karabiber, zeytinyağı, kimyon * Eti haşlamak için ayrıca 4 su bardağı su YAPILIŞI: 1 Eti iyice yıkayın, küçük bir tencereye alın ve 4 su bardağı suyla haşlayın (köpüklerini almayı unutmayın)2 Haşlanan eti bir tabağa alın ve haşlama suyunu alarak toplamda 3 su bardağı suyu tamamlayın![]() 3 Pirinçleri 1 yemek kaşığı tuz ve üzerini geçecek sıcak suyla yarım saat bekletin, yıkayın, sularını süzmesi için süzgece alın![]() 4 Tencereye zeytinyağını alın ve incecik doğradığınız soğanları pembeleştirin![]() 5 Havuçları ve etleri de ekleyerek 5-6 dakika orta ateşte kavurun Salça katıp biraz daha kavurun![]() 6 Pirincini, suyunu, tuzunu ve bahatarlarını katarak önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin![]() 7 En az yarım saat dinlendirip servis edin
|
|
|
|