Semizotlu Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Semizotlu Makarnamakarna tarifleri - semizotlu makarna nasıl yapılır ![]() MALZEMELER: * Yarım pkt (250 gr) istediğiniz tür makarna * 1 çay bardağı badem * 2-3 diş sarımsak (ezilmiş) * 2 iri domates (rendelenmiş) * Yarım demet semizotu * Tuz, karabiber, yoğurt * Yarım çay bardağı zeytinyağı YAPILIŞI: 1 Bademleri sıcak suya koyun ve 5 dakika suyun içinde bekletip kabuklarını soyun![]() 2 Semizotunu yıkayıp çiçeklerini dallarından kopartın, iyice suyunu süzdürün![]() 3 Tencereye yeteri kadar suyu alın, kaynatın ve içine yeteri kadar tuz ve 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin Makarnaları da ilave edin ve orta ateşte kaynamaya bırakın![]() 4 Bir tavaya zeytinyağını alın ve bademleri kavurmaya başlayın![]() 5 Sarımsağı da ekleyin Domates rendesini de katarak domates suyunu çekene kadar kavurun![]() 6 Semizotlarını da ekleyerek 1-2 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin, ocaktan alın![]() 7 Bu arada makarna haşlanmış olacaktır, haşlanan makarnanın suyunu süzdürün![]() 8 Semizotlu harcı makarnaya boşaltın, tuzunu karabiberini ekleyin ve iyice karıştırarak makarnayı servis edin![]() |
|
|
|