Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, etli, patlıcanlı, pilavı

Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı



Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı nasıl yapılır

Malzemeler


* 1,5 su bardağı bulgur

* 2 adet patlıcan

* 250 gram kuşbaşı et

* 2 adet Defne Yaprağı

* 3 yemek kaşığı domates salçası

* tuz

* zeytinyağı


Hazırlanışı


1 Patlıcanlar soyulup 10 dakika tuzlu suda bekletilir

2 Bu arada etler ve defne yaprakları ısıtılan yağda kavrulur

3 Kavrulan etlerin üzerine suları sıkılıp kurulanmış, patlıcanlar eklenir

4 Patlıcanlar da kızarınca salça katılıp, kokusu çıkana kadar kavrulur

5 Bulur eklenip, karıştırılır

6 Üzerini 1 parmak eecek kadar kaynar su ilave edilip, tuz katıldıktn sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir

7 Altı kapatılıp, 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir


Not


* Kuru nane gibi baharatlarla da lezzetlendirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.