Patlıcanlı Etli Bulgur Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Etli Bulgur PilavıPatlıcanlı Etli Bulgur Pilavı nasıl yapılır Malzemeler * 1,5 su bardağı bulgur * 2 adet patlıcan * 250 gram kuşbaşı et * 2 adet Defne Yaprağı * 3 yemek kaşığı domates salçası * tuz * zeytinyağı Hazırlanışı 1 Patlıcanlar soyulup 10 dakika tuzlu suda bekletilir 2 Bu arada etler ve defne yaprakları ısıtılan yağda kavrulur 3 Kavrulan etlerin üzerine suları sıkılıp kurulanmış, patlıcanlar eklenir 4 Patlıcanlar da kızarınca salça katılıp, kokusu çıkana kadar kavrulur 5 Bulur eklenip, karıştırılır 6 Üzerini 1 parmak eecek kadar kaynar su ilave edilip, tuz katıldıktn sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 7 Altı kapatılıp, 10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir Not * Kuru nane gibi baharatlarla da lezzetlendirebilirsiniz |
|