Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çullama

Çullama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çullama



Çullama tarifi - Çullama nasil yapilir - Çullama yapilisi



Malzemeler

1kg yufka

1adet tavuk

½ pirinç

1adet soğan

dolmalık fıstık

kuş üzümü

karabiber

tarçın

Hazırlanışı

Tavuğu haşlayın ve kemiklerini çıkartarak orta boy parçalar halinde didin 1 adet soğanı dolmalık fıstık, kuşüzümü, karabiber ve tarçın ile iç pilavı yapınız

Fırın tepsisini yağlayınız Bir yufkayı serin üstüne ikincisini de serip yağlayınız Tıpkı börek yapar gibi Bu şekil yufkanın yarısını kullanacaksınız Yarıya gelince iç pilavınızı araya yayınız Üstüne de tavukları yerleştiriniz Kalan yufkaları da deminki düzende aralarını yağlayarak kat kat serip bitiriniz

Bunları, 170dereceli fırında kızartınız Çıkınca da üzerine sıcakken tavuk suyunu dökünüz O da sıcak olmalı Üstünü de kapatın yumuşasın Ilındığı vakit servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.