![]() |
İçli Köfte 6 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli Köfte 6İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri 8-10 Kişilik Gerekli Malzemeler: Kıyma (Yarım kg) İrmik (1 çay bardağı) İnce Bulgur (Yarım kg) Patates (3 adet, haşlanmış) Soğan (2 adet) Ceviz içi (1 çay bardağı) Un (3 çorba kaşığı) Dolmalık Fıstık (1 çorba kaşığı) Un (3 çorba kaşığı) Kimyon (1 çay kaşığı) Sıvıyağ (3 su bardağı) Su (1 su bardağı) Tuz Karabiber Dış harcının yapılması: Yarım kg ince bulguru derin çukur bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağı dökün ve kestiğiniz soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun ![]() ![]() Yeterince tuz, karabiber, kimyonu ve 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyma soğuyunca 1 su bardağı ceviz içini tavaya ekleyin ![]() ![]() Yuvarlayarak kase şekline getirdiğiniz hamurun içine kıyma içi ile doldurun ve hamuru sıkıştırarak kapatın ![]() ![]() Tavaya 3 su bardağı sıvıyağı koyun ve kızdırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|