Şakir Ağa Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şakir Ağa KebabıŞakir Ağa Kebabı tarifi - Şakir Ağa Kebabı yapilisi - Şakir Ağa Kebabı nasil yapilir ![]() 600 gr dana kiymasi 70 gr rendelenmis kasar peyniri 500 gr patates 3 Çorba kasigi margarin 2 Adet yumurta 1 Adet sogan 1 Dilim bayat ekmek içi 1 Su bardagi süt Yeteri kadar kirmizi biber, karabiber, tuz Hazırlanışı Kenarlari yüksek bir kek kalibini yaga bulayip, bir kenara birakin Sütün yarisini bir tencereye koyarak atese oturtun Buna ufalanmis bayat ekmek içini katin ve karistirin Bes dakika sonra atesten indirin Rendelenmis sogani kiymayla birlikte bir tepsiye koyun Buna sütlü ekmek içini, yumurtalari, tuzu ve karabiberi ekleyip, yogurun Sonra bu karisimi yaglanmis olan kek kalibinin içine bosaltin ve elinizle her tarafina esit olarak yayin Üstünü iyice yaglanmis olan kagitla örttükten sonra, orta isili firinda yarim saat pisirin Patatesleri hasladiktan sonra kabuklarini soyun ve ezerek püre haline getirin Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, atese oturtun Bes dakika kadar karistirarak pisirin Pismis eti firindan çikarin ve bir tabaga ters çevirerek bosaltin Püreyi etin üzerine döküp, kasikla biçimlendirin Rendelenmis kasar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar firina sürün ve üzer kizarincaya kadar birakin Yemegi firindan çikarinca üstüne kirmizi biberi serpip, sicak olarak servis yapin
|
|
|
|