Sahan Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahan KebabıSahan kebabı tarifi - Sahan kebabının yapılışı - Sahan kebabı nasıl yapılır Malzemeler Margarin 1 adet soğan 3 adet Domates 2 adet patlıcan 4 adet pide 1/2 kahve fincanı etsuyu 1 su bardağı yoğurt 4 adet şiş kebap 1 çorba kaşığı tereyağı Dereotu, tuz Yemeğin Tarifi Bir çorba kaşığı margarini bir kapta eritin Soğanı piyazlık doğrayıp, yağda kavurun Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte kaba ekleyin 5 dakika pişirin Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın![]() Tencerede kalan domatesin içine közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin 2 dakika pişirip, bir kenara ayırın Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın Üzerine etsuyunu ekleyin![]() Tavanın kapağını kapatın 3-4 dakika dinlendirin Pideleri 4 adet bakır sahana bölün Üzerine patlıcanlı harcı yayın Yoğurdu ekleyin Şiş kebapları da yoğurdun üzerine koyun Ayırdığınız 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın![]() |
|
|
|