![]() |
İçli Köfte 10 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli Köfte 10İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri 4 kişilik 250 gr yağsız koyun kıyması 1,5 bardak (375 gr) köftelik bulgur 2 çorba kaşığı çamfıstığı 1 fincan dövülmüş ceviz içi 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 2 baş soğan 250 gr (içi için) kıyma 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı kimyon 2 yumurta 125 gr tereyağı yeteri kadar tuz ve karabiber Maydanozu bol suda yıkadıktan sonra birkaç sap bir kenara ayrılır geri kalanı ince ince doğranır ![]() ![]() ![]() Bir tavaya 25 gr tereyağı konup orta ateşte eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşüzümü de katıldıktan sonra tuzu serpilir ve kıyma suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur ![]() ![]() Diğer taraftan bulgur temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerektiğinde azar azar su katılır ![]() ![]() ![]() Hazırlanan karışımdan yaklaşık bir ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, iyice ıslatılmış avuçların arasında yumurta biçimini alması için yuvarlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan tereyağı çukurca bir tavaya konur, haşlanmış köfteler delikli bir kepçeyle kaynar sudan çıkarılır, hafifçe çırpılmış yumurtaya bulanıp kızartılır ![]() ![]() Not: İçli köfte aslında böyle pişirilip yenirse de kızartmayı yumurtasız yapmak kızartmadan yalnızca haşlayarak yemek, soğuk yemek, bulgur yoğurulduktan sonra buna için katılması gibi değişik biçimlerde de hazırlanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|