İçli Köfte 11 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte 11İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri 2 su bardağı ince bulgur 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı biber çalsası 1 çay kaşığı kimyon 1,5 su bardağı irmik 1 dolu tatlı kaşığı tuz 2 çu bardağı çıcak su (bulgur ve irmiği ıslatmak için) İçi için; 1/2 kilo kıyma 125 gr margarin 4 orta boy soğan 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz 1 çay kaşığı kimyon dereotu veya maydonoz Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın 1 saat bekletin![]() Çok fazla sulu kalmayacak şekilde irmiği ıslatın ![]() 1 saat sonunda soğanı bulgurun üzerine rendeleyin ![]() Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin İyice yoğurun İyice özleşince irmiği ekleyin İrmiği de ekledikten sonra yoğurun![]() Kıymayı margarinle kavurun Kıyma kavrulduktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin 2-3 dk kavurun Baharatları ekleyin Soğumaya bırakın![]() Bulgurlu harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alın İşaret parmağı ile içini oyun ve iyice inceltin![]() Soğumuş kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın ![]() Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin Tuzunu da katıp köfteleri atın![]() Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın Üst üste gelmesine dikkat edin![]() Tahta kaşıkla hafif karıştırın Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin Süre sonunda sonunda kevgirle alın![]() İsterseniz kızarmış tereyağı gezdirip sıcak servis yapın
|
|
|
|