![]() |
Diyarbakır Usulü İçli Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diyarbakır Usulü İçli KöfteDiyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri Köfte içi hazırlanması: Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır ![]() Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır ![]() ![]() ![]() ![]() Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü |
![]() |
![]() |
|