Beşi Bir Yerde Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşi Bir Yerde KebabıBeşi Bir Yerde Kebabı Tarifi - Beşi Bir Yerde Kebabının Yapılışı Malzemeler : • 300 gr antrikot• 3 soğan • sıvıyağ • karabiber • soya sosu Garnitürü için: • 3 domates • 2 biber • 4 yeşil soğan • 2 salatalık • 1 kase yoğurt • karışık yeşillik • soya filizi Lavaşı için: • 3 su b söke un• 1 tatlı k kuru maya• tuz, su Hazırlanışı : Lavaşı için karıştırma kabına söke unu alın Unun ortasına açarak mayayı ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun Hazırladığınız hamurdan lavaşlar açarak sacda ya datavada pişirin ![]() 300 gr antrikot etini ince uzun doğrayınız Doğradığınız 300 gr antrikot etini yüksek ateşte sıvıyağda kavurun Bir süre kavrulunca üzerine piyaz doğranmış soğanları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ekleyip pişirin![]() Garnitürü için biber ,domates, yeşil soğan ve salatalıkla salata yapın Diğer tarafta yeşillik ve soya filizleri ile de başka bir salata hazırlayın![]() Hazırladığınız kebabı zengin garnitürü ve çırpılmış yoğurt ile beraber servis edin
|
|
|
|