Terbiyeli Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli KöfteTERBİYELİ KÖFTE Malzemeler ; 4 kişi için Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur ![]() 15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2 yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devam edilir Bu kıymadan küçük parçalar alınarak el içinde yuvarlanır ve yuvarlak küçük köfteler yapılır![]() İsteğe göre ayçiçek yağında rengi dönecek kadar kızartılır Tava sallanarak her tarafın eşit kızarması sağlanır (Bazı hanımlar kızartma yapmazlar, bu nedenle isterseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz )Bir tencerede 1 kaşık margarin içinde 1 fincan un hafifçe kavrulur Üzerine su katılır Kaynayınca köfteler eklenir Onbeş dakika kadar kaynatılır AYrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu çırpılır Yumurta sarısının ısıyla katılaşmaması için, kaynamakta olan sudan hafif hafif 4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için katılır Daha sonra bu karışımda köftelerin üzerine eklenir Karıştırılır ve ateşten indirilir![]() ½ kg Köftelik Kıyma, 1 avuç Pirinç, 1 Kuru Soğan, 1 tutam Maydanoz 1 yemek kaşığı yağ 1 limon 2 adet yumurta 1 kahve fincanı Un 1,5 su bardağı Su Kızartmak için 1 Kaşık Sıvı Yağ Tuz, Kara Biber Bu yemek Ekşili Köfte olarak da bilinir Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|