![]() |
Terbiyeli Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terbiyeli KöfteTERBİYELİ KÖFTE Malzemeler ; 4 kişi için Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber birlikte yoğrulur ![]() 15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2 yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devam edilir ![]() ![]() İsteğe göre ayçiçek yağında rengi dönecek kadar kızartılır ![]() ![]() ![]() Bir tencerede 1 kaşık margarin içinde 1 fincan un hafifçe kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() AYrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ½ kg Köftelik Kıyma, 1 avuç Pirinç, 1 Kuru Soğan, 1 tutam Maydanoz 1 yemek kaşığı yağ 1 limon 2 adet yumurta 1 kahve fincanı Un 1,5 su bardağı Su Kızartmak için 1 Kaşık Sıvı Yağ Tuz, Kara Biber Bu yemek Ekşili Köfte olarak da bilinir Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|