![]() |
Begendili Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Begendili KebapBegendili Kebap Malzemeler: 6 adet Patlıcan 3 çorba kaşığı Tereyağı 3 kahve fincanı Un 2 su bardağı Süt 1 çay bardağı Kaşarpeyniri 1 adet Limon 750 gr ![]() 1 adet Kuru soğan 1 çorba kaşığı Salça 2 adet Domates 5 su bardağı Su Baharat Tuz Yapilisi: Patlıcanları 3-5 yerinden bıçağın ucu ile delin ![]() Bütün olarak közleyip sıcakken soyun ve kararmaması için limonlu suyun içine bırakın ![]() 2 çorba kaşığı yağı eritip unu ekleyin ![]() ![]() Soğuk sütü ilave edin ve karıştırın ![]() ![]() Tahta spatula ile karıştırıp tuz ve peyniri ilave edin ![]() Bir çorba kaşığı tereyağını eritip etleri ilave edin ![]() ![]() ![]() Salçayı ilave edip 1 dakika sonra un ve domatesi ekleyerek karıştırın ![]() Tuz ve baharat ilave edip pişmeye bırakın ![]() Hazırladığınız beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın etleri de beğendinin üzerine paylaştırın ![]() Arzu ederseniz üzerini közlenmiş sivri biber ve domateslerle süsleyip sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|