Yoğurtlu Arap Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu Arap KöftesiMALZEMELER: 200 gr yağsız dana kıyma2 su bardağı köftelik ince bulgur 1 orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 yumurta ½ bardak su Kızartmak için sıvı yağ 2,5 bardak çırpılmış yogurt 5 diş dövülmüş sarmısak 100 gr tereyağı1 demet maydanoz Tuz, karabiber, kırmızı pul biber YAPILIŞI: Bulguru bir tepsiye alınız Domates ve biber salçalarını ve pul biberi tuz kararbiberini de koyduktan sonra çiğ köfte gibi yoğurunuz Bulgur yumuşamaya yüz tutunca çiğ kıymayı ve yumurtayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediniz Bulgurun istenen kıvama gelebilmesi için azar azar su ilave edebilirsiniz Harç hazır olunca iri bilya büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak kaynar suya atınız Yukarı çıkan pişmişleri delikli kepçe ile alınız Suyunu çekmesi için bir müddet peçete üzerinde beklettikten sonra kızgın sıvı yağda kızartınız![]() Daha önce servis tabağına yayılmıs sarmısaklı yoğurdun üzerine koyunuz ![]() Tereyağını eritiniz kırmızı biberi ekleyip yakmadan biraz kavurup yoğurtlu köftenin üzerine dökünüz Kıyılmış maydanozla süsleyiniz
|
|
|
|