Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, saray

Saray Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Kebabı



Malzemeler


4 adet yufka

yarım kilo kuzu kuşbaşı

1 kutu garnitür

1 büyük soğan

2 yemek kaşığı salça


başemel sos için;


3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı yağ

kaşar peynir


Yapilis Tarifi


Önce kebabın içini hazırlayalımBir tencereye bir miktar yağ koyunSoğanı çok ince kıyıp tencereye alınEtleri ilave edip kendi suyuyla pişmeye bırakınEtler iyice piştikten sonra salçayı ilave edin ve kavurunSalçada kavrulduktan sonra garnitürü ilave edinDaha sonra bir su bardağı su koyup kaynatınİç suyunu iyice çekmiş olmalı


Yufkaları üst üste serip dörde bölünİki üçgen parçayı üst üste koyup,bir kaseye oturtunİçine önceden hazırladığınız içten bir kepçe koyunYufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatın daha sonra ters çevirerek tepsiye koyun

Sos için margarini eritinUnu ilave edinUn sararmaya başlayınca sütü ilave edinKoyulaşana kadar karıştırınAteşten alarak yufkaların üzerine gezdirinKaşar rendesini de serpin ve fırına atıp kaşarlar eriyene kadar fırında tutun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.