Tarçınlı Patlıcan Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Patlıcan Kebabı![]() Tarçınlı patlıcan kebabı malzemeleri 5 patlıcan 2 soğan 500 gr kuzu kuşbaşı 5 domates 8 sivribiber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 5 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tarçın Tuz Karabiber Kızartmak için 1 su bardağı ayçiçeği yağı Tarçınlı patlıcan kebabı hazırlanışı Patlıcanların uçlarını kesip alacalı soyun Uzunlamasına dörde kesip her parçayı 4-5 cm uzunluğunda doğrayın Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün Kağıt havlu ile kurulayın Soğanları temizleyip kıyın 2 domatesi rendeleyip kalanları kalın dilimlere kesin Biberleri temizleyip ortadan ikiye kesin![]() Zeytinyağını tencerede ısıtıp etleri ilave edin Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak pişirin Soğanı ilave edip 5 dakika soteleyin Tuz, karabiber ve tarçınla tatlandırın Küp doğranmış domatesi ilave edip karıştırın 2 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte etler yumuşayana ve suyunu çekene kadar 30 dakika pişirin![]() Kızartmak için ayçiçeği yağını tavada kızdırın Patlıcanları ilave edip iki taraflı kızartın Sivri biberleri ve kalan domatesleri kızartın Ayrı ayrı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin![]() Etleri sosu ile servis tabağının ortasına yerleştirin Kenarına patlıcan, sivribiber ve dilimlenmiş domatesleri dizin Sıcak servis yapın![]() Tarçınlı patlıcan kebabı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
|
|
|