Kandil Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kandil KebabıKandil Kebabı tarifi - Kandil Kebabı nasıl yapılır Oktay Usta’dan mükemmel bir tarif daha Kandil KebabıGerekli Malzemeler; 300 Gr Kuzu Eti3 Adet Soğan 3 Adet Patates 3 Adet Yeşil Biber 3 Adet Domates 1 Adet Kırmızı Biber 1 Su Bardağı Bezelye 1 Tutam Maydanoz Tuz Karabiber Kekik 2 Adet Yufka 1 Ader Yumurta Hazırlanışı ve Yapılışı; Kuzu etini küçük küçük doğrayın Sıvıyağ döktüğünüz tencereye eti alın ve kavurun Soğanları ve biberleri doğrayın Etler kavrulunca soğanları ve ardından biberleri atın Patatesleri soyun ve küp küp doğrayarak sıvıyağda kızartın![]() Domatesleri küp küp doğrayın Konserve bezelyeyi tencereye alın Sonra domatesleri ilave edin Kızarmış patatesi de etin tenceresine ekleyin Baharatlarını dökün Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu koyun Soğumaya bırakın![]() Yufkaları 4e bölün Yuvarlak bir kaseye bir parça yufkayı koyun Kenarlarını içine doğru alın Kepçeyle etli harçtan koyun Ve yufkayla üzerini kapatın Kaseyi yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
|
|
|
|