Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, köfte

Fındıklı Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Köfte



Fındıklı Köfte Tarifi - Fındıklı Köfte Yapılışı - Fındıklı Köfte Nasıl Yapılır - Fındıklı Köfte Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

1 adet yumurta (çırpılmış)

2 adet taze soğan (ince kıyılmış)

2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)

1 çorba kaşığı kuru reyhan

30 gr fındık unu (hafif kavrulmuş)

1 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)

1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)

150 gr mısır unu

Sıvıyağ (kızartmak için)



Tarif:

• Kıyma, yumurta, soğan, bayat ekmek içi, reyhan, fındık unu, limon kabuğu, maydanoz, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın Kıyma özleşene kadar, yaklaşık 10-15 dak yoğurun Üzerini mutfak havlusu ile örterek buzdolabında en az 30 dak dinlendirin

• Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yassı köfteler yapın

• Köfteleri mısır ununa bulayıp, fazla ununu silkeleyin

• Kızgın yağda her iki yüzünü kızartın Kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarını süzün

• Yeşillikle veya haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.