Patlican Kebabi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlican KebabiMALZEME; 1 5 kg iri Kemer patlican1 kg az yagli kiyma5-6 adet domates 5-6 adet yesilbiber Karabiber Tuz Hazirlanisi: Patlicanlar yikanip saplari kesildikten sonra 2 5-3 cm uzunlu unda enine kesilir Bu arada kiyma,tuz ve karabiber iyice yogrulur Ceviz büyüklügünde parçalara ayrilir Sislere bir patlican bir yuvarlanmis kiyma saplanir,elle biraz yassilastirilir Domates ve biberler ayri ayri sislere saplanip orta harli ve alevsiz mangal atesinde çevrilerek pisirilir Pisen patlicanlar sirasi bozulmadan düzgün bir sekilde tepsiye çekilir Üzerine pismis olan domates ve biberler konur ve agzi kapatilarak ates üzerinde demlendirilir 5-10 dakika sonra servis yapilir
|
|
|
|