Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabi, patlican

Patlican Kebabi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Kebabi



MALZEME;

15 kg iri Kemer patlican

1 kg az yagli kiyma

5-6 adet domates

5-6 adet yesilbiber

Karabiber

Tuz




Hazirlanisi:

Patlicanlar yikanip saplari kesildikten sonra 25-3 cm uzunlu unda enine kesilirBu arada kiyma,tuz ve karabiber iyice yogrulurCeviz büyüklügünde parçalara ayrilirSislere bir patlican bir yuvarlanmis kiyma saplanir,elle biraz yassilastirilir Domates ve biberler ayri ayri sislere saplanip orta harli ve alevsiz mangal atesinde çevrilerek pisirilirPisen patlicanlar sirasi bozulmadan düzgün bir sekilde tepsiye çekilirÜzerine pismis olan domates ve biberler konur ve agzi kapatilarak ates üzerinde demlendirilir5-10 dakika sonra servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.