![]() |
Tencere Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tencere KebabıMalzemeler: 750 gr kuzu kuşbaşı et, 3 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 4 adet iri patates, 1 yemek kaşığı domates salçası veya 2 adet domates, kabuğu soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış, tuz, karabiber ![]() Yapılışı Eti, soğanı ve yağı derin bir tencereye alın ![]() Orta hararetli ateşte soğanlar sararıp etler de kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun ![]() Sonra sulandırılmış salçayı veya domatesleri ilave edip tekrar 1-2 kez karıştırın ![]() Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin ![]() Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın ![]() ![]() ![]() Servis tabağına alıp maydanozlarla süsleyin ![]() İpucu: Salçayı ilave etmeden önce etlerin bıraktıkları suyu çektiğinden emin olun, böylece yemeğinizin suyu daha berrak olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|