Sebzeli Rulo Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Rulo KöfteSebzeli Rulo Köfte Tarifi - Sebzeli Rulo Köfte Yapılışı - Sebzeli Rulo Köfte Nasıl Yapılır - Sebzeli Rulo Köfte Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 2 adet küçük boy havuç (küçük küp doğranmış) 1 adet kereviz sapı (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı mercanköşk 1 çay kaşığı adaçayı (ince kıyılmış) 300 ml piliç suyu 200 gr patates (soyulmuş, iri doğranmış) 6 çorba kaşığı un 2 adet yumurta 60 gr ekmek kırığı Sıvıyağ (kızartmak için) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Tereyağından 2 çorba kaşığı ayırın Kalan tereyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin![]() • Karıştırmaya devam ederek, havuç ve kereviz sapını ekleyip, 2-3 dak pişirin![]() • Kıyma, mercanköşk ve adaçayını katıp, 5 dak daha pişirin![]() • Kısık ateşte ve hafifçe karıştırarak, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dak pişirin Ateşi yükseltin ve 5 dak daha pişirin Ateşten alın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin![]() • Patateslere üzerine çıkıncaya kadar su koyun Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve patatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin![]() • Patateslerin fazla suyunu süzün Kalan tereyağını ekleyip, çatalla püre kıvamına gelinceye kadar ezin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin![]() • Kıymalı harca patates püresini katın ve iyice karıştırın ![]() • Alüminyum folyodan, iki katlı ve 25x30 cm ebatlarında parça hazırlayın Üzerine karışımı yerleştirin ve 20 cm uzunluğunda rulo şekli verin Sıkıca sarın ve buzdolabında 45-60 dak dinlendirin Alüminyum folyoyu açıp, ruloyu keskin bir bıçakla 8 eşit parçaya kesin![]() • Her bir dilimi sırasıyla hafifçe unlayın Yumurta ve ekmek kırığına batırıp, her taraflarını kaplayın![]() • Yağı iyice kızdırıp, köfteleri katın ve altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak pişirin Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün![]() • Arzu ettiğiniz sosla sıcak servis yapın
|
|
|
|