![]() |
Sebzeli Rulo Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Rulo KöfteSebzeli Rulo Köfte Tarifi - Sebzeli Rulo Köfte Yapılışı - Sebzeli Rulo Köfte Nasıl Yapılır - Sebzeli Rulo Köfte Malzemeleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 2 adet küçük boy havuç (küçük küp doğranmış) 1 adet kereviz sapı (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı mercanköşk 1 çay kaşığı adaçayı (ince kıyılmış) 300 ml piliç suyu 200 gr patates (soyulmuş, iri doğranmış) 6 çorba kaşığı un 2 adet yumurta 60 gr ekmek kırığı Sıvıyağ (kızartmak için) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Tereyağından 2 çorba kaşığı ayırın ![]() ![]() ![]() • Karıştırmaya devam ederek, havuç ve kereviz sapını ekleyip, 2-3 dak ![]() ![]() • Kıyma, mercanköşk ve adaçayını katıp, 5 dak ![]() ![]() • Kısık ateşte ve hafifçe karıştırarak, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Patateslere üzerine çıkıncaya kadar su koyun ![]() ![]() ![]() ![]() • Patateslerin fazla suyunu süzün ![]() ![]() • Kıymalı harca patates püresini katın ve iyice karıştırın ![]() • Alüminyum folyodan, iki katlı ve 25x30 cm ebatlarında parça hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Her bir dilimi sırasıyla hafifçe unlayın ![]() ![]() • Yağı iyice kızdırıp, köfteleri katın ve altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak ![]() ![]() ![]() • Arzu ettiğiniz sosla sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|