Yoğurtlu Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurtlu KebapGerekli Malzemeler : 500 gr iki defa çekilmiş kıyma Yarım bayat ekmek Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 1 adet rendelenmiş kuru soğan Yarım çay kaşığı kara biber Yarım çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 adet bütün yum Hazırlanışı: Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın ![]() Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin![]() Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun![]() Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın |
|
|
|