Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılırkadınbudu köfte nedir - kadınbudu köfte yapımı - kadınbudu köfte yapmanın püf noktalarıKadınbudu köfte, Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden birisidir Günümüzde şarküteri ve marketlerde soğuk meze olarak satılan kadınbudu köfteyi sıcakken yemek en doğrusudur![]() Bu yemeği size vereceğimiz tarif sayesinde evde yapabilir, sofralarınıza koyabilirsiniz ![]() Kullanılacak Malzemeler; 1- 500 Gram kuzu yada dana etinden çekilen kıyma 2- 1 Su bardağı haşlanan pirinç 3- 1 Adet orta boy kuru soğan 4- Bir demet maydanoz 5- 3 Adet yumurta 6- 1 Su bardağı un 7- Tuz ve karabiber Hazırlanışı; 1- Kıymanın yarıya yakınını geniş bir tava içerisine alın, 1 yemek kaşığı sıvı yağ içinde 1-2 dakika kavurun, bir miktar tuz ilave edip soğumaya bırakın ![]() 2- Soğanı rendeleyin ve maydanozları ince bir şekilde doğrayın ![]() 3- Pişen ve çiğ olan kıymaları, soğanı, pirinci ve maydanozu geniş bir kap içerisine alın 2 Adet yumurta, karabiber ve tuz ilave edin tamamen karışana kadar yoğurun Yoğrulan kıymayı yarım saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz![]() 4- Köfte hamurundan büyük parçalar alarak yuvarlayıp köfteye şekil verin ![]() 5- Unu yayvan bir tabağa ilave edin Kalan 1 adet yumurtayı kase içinde çırpın Köfteleri önce yumurtaya daha sonra ise una batırarak kızgın yağ içinde birkaç dakika kızartın![]() alıntı |
|
|
|