![]() |
Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılırkadınbudu köfte nedir - kadınbudu köfte yapımı - kadınbudu köfte yapmanın püf noktalarıKadınbudu köfte, Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden birisidir ![]() ![]() Bu yemeği size vereceğimiz tarif sayesinde evde yapabilir, sofralarınıza koyabilirsiniz ![]() Kullanılacak Malzemeler; 1- 500 Gram kuzu yada dana etinden çekilen kıyma 2- 1 Su bardağı haşlanan pirinç 3- 1 Adet orta boy kuru soğan 4- Bir demet maydanoz 5- 3 Adet yumurta 6- 1 Su bardağı un 7- Tuz ve karabiber Hazırlanışı; 1- Kıymanın yarıya yakınını geniş bir tava içerisine alın, 1 yemek kaşığı sıvı yağ içinde 1-2 dakika kavurun, bir miktar tuz ilave edip soğumaya bırakın ![]() 2- Soğanı rendeleyin ve maydanozları ince bir şekilde doğrayın ![]() 3- Pişen ve çiğ olan kıymaları, soğanı, pirinci ve maydanozu geniş bir kap içerisine alın ![]() ![]() tamamen karışana kadar yoğurun ![]() ![]() 4- Köfte hamurundan büyük parçalar alarak yuvarlayıp köfteye şekil verin ![]() 5- Unu yayvan bir tabağa ilave edin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|