Orman Kebabi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Orman KebabiMALZEMELER : 1) 1 kg kuşbaşı et (koyun veya süt danası)2) 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ 3) 2 soğan 4) 3 patates 5) 3 havuç 6) 1 su bardağı konserve bezelye 7) 1 çorba kaşığı salça 8) 2 çay kaşığı kekik 9) Tuz YAPILIŞI : 1 Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur Ateş üzerine karıştırarak kavrulur![]() 2 Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2-3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir![]() 3 Patates soyulur Havuç kazınır Küçük küçük doğranır![]() 4 Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir 5-10 dakika kekik serpilir, ateşten alınır![]() KISA BİLGİ : Konserve kutularının alt ve üst yüzeyleri yukarı doğru bombeli ise bozuktur Kullanılması tehlikelidir
|
|
|
|