Lokmalı Kuzu Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokmalı Kuzu KebabıLokmalı Kuzu Kebabı Tarifi - Lokmalı Kuzu Kebabı Yapılışı - Lokmalı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Lokmalı Kuzu Kebabı Malzemeleri Malzemeler LOKMA İÇİN: 250 gr Un1 ölçek Pastörize Yumurta 250 gr su1 tatlı kaşığı yaş maya 1 kahve kaşığı pudra şekeri 2 kahve kaşığı tuz KEBAB İÇİN: 1 kg Kemiksiz Kuşbaşı Et2 demet dereotu 2 demet maydanoz 2 demet nane 2 demet taze sarmısak 2 adet kuru soğan 2 adet domates Tuz, karabiber Hazırlanışı Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini, 2 kahve fincanı su ile ezin 2 kahve fincanı un ekleyip üzeri kapalı olarak 20 dk dinlendirin Kalan unu eleyip ortasına mayalı karışımı, kalan suyu, unu ve yumurtayı ilave ederek oluşturduğunuz hamuru tekrar 30 dk bekletin Daha sonra hamurları avucunuzda sıkıp, top haline getirin Hafif yağlı bir kaşıkla alın ve iyice ısıttığınız sıvı yağda kızartın Tencereye soğanı ve eti koyup kavurun Nane, dereotu, maydanoz ve sarmısakları ilave edin Az su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin Tuzunu ve karabiberini katarak lokmalarla birlikte servis yapın
|
|
|
|