![]() |
Fırında Kuzu Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Kuzu KebabıFırında Kuzu Kebabı Tarifi - Fırında Kuzu Kebabı Yapılışı - Fırında Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Fırında Kuzu Kebabı Malzemeleri 4 kuzu kolu, 1 fincan su, 1 fincan un, 4 orta boy patates, (soyulmuş ve bir parmak kalınlığında dilinmiş) 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiber, yeteri kadar tuz, 2 çorba kaşığı sadeyağ 1 büyük kutu konserve yeşil fasulye, suyu süzülmüş ![]() kebap sosu, Fırın orta sıcaklıkta ısıtılır ![]() ![]() ![]() Etler ağzı sıkıca kapanabilen bir fırın kabına yerleştirilir, üstlerine kebap sosu sürülür, su ilâve edilir ve ağzı kapatılıp fırında 1 saat pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|