Yaprak Döner |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak DönerMALZEMELER: 1 Koyun Eti 2 Kara Biber 3 Pul Biber 4 Soğan 5 Domates 6 Kekik 7 Tuz 8 Şiş 9 Keskin bıçak 10 Tabiki en önemli malzeme de bu işi bilen herhangi bir ARTVİLİ' ye sahip olmak:::))) HAZIRLANIŞI:[Özenle seçilmiş koyun eti yassı ve ince bir şekilde açılır, daha sonra geniş bir kap içerisine kat kat dizilir ve hazırlanan baharat ve diğer malzemeler üzerine serpilir bu işlem tüm etler bitene kadar devam edilir daha sonra tüm malzeme karışana kadar etler yoğrulurEtin terbiyesi için en az bir gün hazırlanan et dinlendirilir Dinlenen et ertesi gün döner için özel olarak yapılmış şişe dizilir Açık alanda ateş yakılır ve köz elde edilir elde edilen közde pişrilerek afiyetle yenilir [COLOR=red]NOT: Ne kadar tarif etmeye çalışsam da bunun tadını tanıdığınız bir atvinli varsa bence ona sorun veya yolu ARTVİn'e düşmüş birine |
|