Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
döner, yaprak

Yaprak Döner

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaprak Döner



MALZEMELER:
1 Koyun Eti
2 Kara Biber
3 Pul Biber
4 Soğan
5 Domates
6 Kekik
7 Tuz
8 Şiş
9 Keskin bıçak
10 Tabiki en önemli malzeme de bu işi bilen herhangi bir ARTVİLİ' ye sahip olmak:::)))
HAZIRLANIŞI:[Özenle seçilmiş koyun eti yassı ve ince bir şekilde açılır, daha sonra geniş bir kap içerisine kat kat dizilir ve hazırlanan baharat ve diğer malzemeler üzerine serpilir bu işlem tüm etler bitene kadar devam edilir daha sonra tüm malzeme karışana kadar etler yoğrulurEtin terbiyesi için en az bir gün hazırlanan et dinlendirilir Dinlenen et ertesi gün döner için özel olarak yapılmış şişe dizilir Açık alanda ateş yakılır ve köz elde edilir elde edilen közde pişrilerek afiyetle yenilir
[COLOR=red]NOT:
Ne kadar tarif etmeye çalışsam da bunun tadını tanıdığınız bir atvinli varsa bence ona sorun veya yolu ARTVİn'e düşmüş birine

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.