Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cağırtlak, kebabı

Cağırtlak Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cağırtlak Kebabı



CAĞIRTLAK KEBABI


M a l z e m e l e r

150 gr kuzu ciğeri (4 şiş),
30 gr ciğer çözü
(ciğer yağı),
Piyaz malzemesi:
1 tutam maydanoz,
1 adet küçük baş kuru soğan,
Yapılışta kullanılan malzeme:
Yeterince tuz, karabiber, kimyon, sumak ekşisi, kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI:

Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır

PİŞİRİLMESİ:

aişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır

PİYAZİN HAZIRLANIŞI:

Kuru soğan ince ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte konarak servise sunulur Yanında ayran da içilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.