![]() |
Cağırtlak Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cağırtlak KebabıCAĞIRTLAK KEBABI M a l z e m e l e r 150 gr ![]() 30 gr ![]() (ciğer yağı), Piyaz malzemesi: 1 tutam maydanoz, 1 adet küçük baş kuru soğan, Yapılışta kullanılan malzeme: Yeterince tuz, karabiber, kimyon, sumak ekşisi, kırmızı pul biber ![]() HAZIRLANIŞI: Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır ![]() ![]() ![]() PİŞİRİLMESİ: aişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir ![]() ![]() ![]() PİYAZİN HAZIRLANIŞI: Kuru soğan ince ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte konarak servise sunulur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|