![]() |
Patlıcanlı Kürdan Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Kürdan KebabıMalzemeler 5 adet patlıcan (kalınlarından) Köfte İçin 1/2 kg ![]() 2 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta 2 - 3 diş sarımsak 1 adet soğan Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Salçalı Su İçin 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı Patlıcanları alaca soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanlar suda beklerken bir yandan da köfteyi hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteyi şekillendirin ![]() Köfteleri kızartın ![]() ![]() ![]() Sudaki patlıcanları süzün ![]() ![]() 1 dilim patlıcan, 1 adte köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan, üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri hazırlayın ve bir borcama dizin ![]() Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin ![]() ![]() Eğer daha çabuk pişmesini istiyorsanız, patlıcanlı köfteleri alüminyum ya da çelik tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|