![]() |
Piliçli Patlıcan Saltanat Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Patlıcan Saltanat KebabıMalzemeler: - 60 gr margarin - 1 adet orta boy kuru soğan - 2 parça yassı kesilmiş piliç but veya göğüs - 1 adet kabuğu soyulmuş domates - 1 yemek kaşığı un - 1 bardak su - 4 adet düz patlıcan - 1 kahve fincanı kıyılmış mantar - 2 su bardağı sıvı yağ - 80 gr rendelenmiş kaşar peyniri - 1 kahve kaşığı salça - tuz Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin ve suyunu süzün ![]() ![]() ![]() ![]() Kıyılmış soğanı ilave edip pembeleşene kadar kavurun ve kıyılmış mantarı ilave ettikten sonra 2 dakika mantarla birlikte kavurun ![]() ![]() Kıyılmış domatesi ve salçayı ilave ederek 1 dakika birlikte kavurup suyu ve tuzu ilave edip, 5 dakika sonra ocağın altını kapatın ![]() ![]() konan piliçleri kapatacak bir şekilde rende kaşarı serpip 10 dakika kaşar kızarana kadar pişirin ve servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|