Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bolu, kebabı, orman

Bolu Orman Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolu Orman Kebabı



Malzemeler


1 kg kemiksiz kuzu eti

1 çorba kaşığı yağ

1 tatlı kaşığı kekik

1 baş soğan

1 bardak su

1 tatlı kaşığı tuz


mantar malzemesi :


1 kg Kanlıca mantarı

1 çorba kaşığı tereyağ

1 adet küçük soğan

1/2 demet maydanoz

karabiber,tuz

1/2 adet limon



Mantarın hazırlanışı :


Mantarların saplarını kesin, bol suda yıkayıp, süzün Daha sonra kaynayan tuzlu ve içine limon sıkılmış suya atıp beş dakika kadar haşladıktan sonra yine süzün Mantarları dörde bölüp,bir tencerede haifçe kızdırdığınız tereyağına katın Bir dakika sote edip, tuz ve biberi ilave edin ve 5-6 dakika kanştırarak kavurun



HAZIRLANIŞI


Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını kısın 1 bardak ılık suyu da ekleyin ve etler suyunu çekince tuz, kekik ve karabiber ekleyin Pişen etleri bir tepsiye yada borcama alın Aşağıdaki tarife göre hazırlanmış mantarları etlerin üzerine dökün İnce kıyılmış maydanoz serpin

Sıcakkek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.