Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kuzu, lokmalı

Lokmalı Kuzu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lokmalı Kuzu Kebabı






Malzemeler

LOKMA İÇİN:


250 gr Un

1 ölçek Pastörize Yumurta

250 gr su

1 tatlı kaşığı yaş maya

1 kahve kaşığı pudra şekeri

2 kahve kaşığı tuz

KEBAB İÇİN:


1 kg Kemiksiz Kuşbaşı Et

2 demet dereotu

2 demet maydanoz

2 demet nane

2 demet taze sarmısak

2 adet kuru soğan

2 adet domates

Tuz, karabiber



Hazırlanışı


Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini, 2 kahve fincanı su ile ezin 2 kahve fincanı un ekleyip üzeri kapalı olarak 20 dk dinlendirin Kalan unu eleyip ortasına mayalı karışımı, kalan suyu, unu ve yumurtayı ilave ederek oluşturduğunuz hamuru tekrar 30 dk bekletin


Daha sonra hamurları avucunuzda sıkıp, top haline getirin Hafif yağlı bir kaşıkla alın ve iyice ısıttığınız sıvı yağda kızartın Tencereye soğanı ve eti koyup kavurun Nane, dereotu, maydanoz ve sarmısakları ilave edin Az su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin Tuzunu ve karabiberini katarak lokmalarla birlikte servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.