![]() |
Oktay Usta Kuru Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oktay Usta Kuru Köfte Tarifikuru köfte nasıl yapılır - kuru köfte yapımıMALZEMELER: 500 gram kıyma, 1 baş soğan, 2 dilim bayat ekmek içi, tuz, karabiber, maydanoz, patates, zeytinyağı, su ![]() YAPILIŞI: Rendelenmiş soğan, ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, karabiber, tuz, kıyılmış maydanoz kıymanın içine konur ![]() Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz konur ![]() • Ortası “havuz’1 gibi açılır, yumurtalar kırılır ![]() • İyice yoğrulur ![]() ![]() • Ortasına haşlandıktan sonra dilimlenmiş havuç, uçlarına da yarımşar haşlanmış yumurta konur ![]() • Sonra kenarları kapatılır, düzgün bir “rulo” yapılır ![]() ![]() • Kapatılan tarafı alta gelmek üzere tepsiye konur ![]() ![]() • Orta hararetli fırında 45 dakika pişirilir ![]() • Dilimlenerek servis tabağına konur ![]() • Kızartılmış patates dilimleriyle süslenip servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|